Cinema

El pròxim dissabte 13 de juliol a les 18.00 hores, els Amics del Cinema de Ribes presentaran al Cinema Catalunya el cartell i el video promocional de l’onzena edició del Festival Gollut.

El director del festival, Jan Baeta, ens revelarà el tema que inspira el festival d’aquest any, que tindrà lloc entre el 23 i el 31 d’agost.

Coincidint amb aquesta presentació, a les 19.00 hores del mateix 13 de juliol, els Amics del Cinema de Ribes han programat la projecció de la pel.lícula de cine mut Maria Rosa, basada en l’obra de teatre d’Àngel Guimerà que va ser portada al cinema pel famós director nordamericà Cecil B. DeMille, el 1916.

Aquesta pel.lícula va ser recuperada per l’Eastman Company de Nova York i està protagonitzada per la primera star de Hollywood, Geraldine Farrar. Ens ho explicarà l’especialista en Guimerà als Estats Units, la catedràtica Sharon Feldman, de la Universitat de Richmond, que farà la presentació per pantalla. I tal i com es feia a l’època del cinema mut, la projecció comptarà amb l’actuació musical en directe del pianista Ferran Aran. Aquesta activitat s’emmarca en la celebració del centenari de la mort d’Àngel Guimerà.

 

I el diumenge 14 de juliol, a les 18:00 hores, els Amics del Cinema de Ribes han programat la projecció del llargmetratge Robot Dreams. Va ser dirigit per Pablo Berger i basat en la novel·la gràfica de Sara Varon, narra la història de Dog, un gos solitari de Manhattan que construeix un robot com a amic inseparable. Ambientat en el Nova York dels anys 80, és una bella reflexió sobre la solitud i l’amistat. Va ser nominat a l’Oscar 2023 al millor llargmetratge d’animació.

En finalitzar la pel·lícula hi haurà un ressopó col·laboratiu.

Si voleu més informació podeu accedir a la pagina dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes: https://amicscinevallderibes.com/