Club Esquí Fontalba: Mig segle de passió per l’esquí i la muntanya a la Vall de Ribes

El Club Esquí Fontalba celebra més de mig segle d’existència, essent un referent en la promoció de l’esquí i les activitats de muntanya a la Vall de Ribes de Freser, un lloc amb una llarga història vinculada a l’esquí a Catalunya. Des de les primeres competicions d’esports de neu el 1911, Ribes de Freser ha jugat un paper clau en el desenvolupament de l’esquí a la regió. Amb l’arribada del cremallera a Núria el 1931, l’esport va viure una expansió significativa, que va culminar amb la fundació del Club Alpí Núria el 1932, encara que més tard es traslladaria a Masella.

El 1971, amb la fundació del Club Esquí Fontalba per part d’aficionats locals, la Vall de Ribes va recuperar un club d’esquí propi, amb l’objectiu d’organitzar activitats relacionades amb l’esquí i la muntanya. Això coincidia amb debats sobre el desenvolupament d’infraestructures a la vall, com la carretera de Queralbs a Fontalba i l’ampliació de l’estació d’esquí de Núria. Aquestes discussions van portar a proposar millores significatives a la zona, tot i que no totes es van materialitzar.

El Club Esquí Fontalba ha mantingut una relació estreta amb la Vall de Núria, especialment després que la gestió dels remuntadors passés a Ferrocarrils de la Generalitat, facilitant així la col·laboració. El club ha organitzat nombroses activitats, incloent cursos d’esquí per a socis, competicions, fires d’esquí, i ha donat suport a expedicions a l’Himàlaia. A més, ha promogut l’esquí de competició amb la creació d’una escola i un grup de tecnificació.

El Club Esquí Fontalba no només s’ha focalitzat en l’esquí, sinó també en activitats de muntanya i comunitàries, com l’organització de marxes, concursos de fotografia, i activitats socials, consolidant-se com una peça clau en la vida cultural i esportiva de la Vall de Ribes.

Per a més informació podeu llegir la notícia al Diari de la Neu

Participa en la 47a Cursa Social Trofeo Jordi Peix el proper dia 16 de març.