Comença la votació dels Pressupostos Participatius de Ribes de Freser

El període de votació anirà de l’1 al 19 d’abril. Hi podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. Consulta aquí el llistat de propostes finalistes i de propostes desestimades.

Arriba el moment de la veritat. Els primers Pressupostos Participatius de la història del municipi encaren ja la seva fase final. Des del proper 1 d’abril i fins al dia 19 del mateix mes, tots els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats al municipi podran exercir el seu dret a vot i escollir les propostes que més els agradin d’entre les 19 que han esdevingut les finalistes del procés. La votació es durà a terme de forma telemàtica a través del web www.decidimribes.cat i per tal de votar, caldrà identificar-se amb el DNI, NIE o passaport i la data de naixement. Cada persona podrà escollir fins a un màxim de 3 propostes d’entre totes les que formaran part de la votació final. Atesa la situació sanitària, només es podrà votar de forma telemàtica. No obstant, si algú té alguna dificultat o incidència en el procés de vot es pot posar en contacte amb l’Ajuntament a través del correu electrònic turisme@ajribesdefreser.cat.

Les propostes finalistes que se sotmetran a votació a partir del proper dia 1 d’abril són el resultat del procés de participació ciutadana iniciat el passat mes de setembre, en què tots els veïns i veïnes del municipi han tingut l’oportunitat d’enviar a l’Ajuntament idees de projectes de futur per a Ribes de Freser. En total es van rebre 52 propostes, 33 de les quals han estat desestimades perquè no complien amb algun dels requisits establerts a l’inici del procés. I és que, per tal de ser vàlides, les propostes havien de complir amb els criteris següents:

• Ser inversions de competència municipal
• Adequar-se a la normativa vigent i no contradir altres plans o projectes aprovats
• Ser projectes nous i no solapar-se amb altres projectes en curs
• No superar els 25.000€ de cost
• No comprometre exercicis futurs

Un cop fet tot aquest procés de filtrat han quedat 19 propostes vàlides, que són les que ara se sotmetran a votació. Existia la previsió de realitzar un Fòrum Ciutadà de priorització de propostes per tal de dur a terme un segon filtrat en cas que el nombre total de propostes vàlides fos superior a 20, però finalment no ha estat necessari i poden passar a la votació final tots els projectes que han superat el filtrat tècnic.

Des de l’Ajuntament, es dona les gràcies a totes les persones que han participat en el procés fent arribar propostes a l’Ajuntament i es convida els veïns i veïnes majors de 16 anys a fer ús del seu dret a vot. Així resumia Mònica Santjaume, alcaldessa de Ribes, la satisfacció de l’equip de govern: “les 52 propostes recollides, tenint en compte la dificultat del moment que estem vivint, són un veritable èxit. Mai havíem fet cap procés participatiu d’aquest abast a Ribes de Freser i des de l’Ajuntament estem molt satisfets de la bona rebuda que han tingut aquests primers Pressupostos Participatius”. Així mateix, l’alcaldessa ha fet una crida a “participar en la votació final, que servirà per decidir conjuntament com invertir una part de la partida d’inversions del proper Pressupost Municipal”.