El projecte d’aparcament per a campers i autocaravanes s’alça com a proposta més votada dels Pressupostos Participatius de Ribes de Freser

Un total de 135 veïns i veïnes de Ribes de Freser participen en la fase de votació ciutadana dels Pressupostos Participatius del municipi, culminant així una exitosa primera edició d’aquesta innovadora iniciativa participativa. Consulta aquí els resultats de la votació.

El passat dilluns 19 d’abril va concloure el període de votació ciutadana dels Pressupostos Participatius de Ribes de Freser. En total han estat 19 dies de votació telemàtica, que han mobilitzat fins a 135 veïns i veïnes del municipi. Aquesta xifra representa un 8,3% del cens de persones majors de 16 anys del poble (i, per tant, amb dret a vot), un resultat notable que situa Ribes de Freser per sobre de la barrera del 5% que habitualment s’acostuma a considerar com a llindar d’èxit d’aquest tipus de processos.

De les 19 propostes sotmeses a votació, totes elles sorgides de la pròpia ciutadania, la més votada ha estat l’habilitació d’una zona d’aparcaments de campers i autocaravanes per tal de fomentar l’afluència de visitants al municipi. Aquest projecte ha rebut un total de 38 vots, seguida de prop (35 vots) per l’ampliació o creació d’una nova via ferrada, la dignificació del camí que envolta Ribes (34 vots) i la millora dels espais exteriors i pati de l’IES Ribes de Freser (33 vots). Atès que el cost estimat de la proposta que ha quedat en primera posició ja exhaureix tot l’import sotmès a votació de la ciutadania, aquest serà el projecte que executi l’Ajuntament. Pel que fa a la resta de propostes, tot i no haver sortit escollides, també seran tingudes en compte per part del consistori de cara al futur.

Des de l’Ajuntament es dona les gràcies a totes les persones que han participat en el procés, tant fent arribar propostes com exercint el seu vot. Consulta aquí els resultats complets de la votació popular.