Fira del Bestiar

Dissabte, 9 d’octubre – Ribes de Freser

Mostra artesana i exposició de bestiar i de la vaca bruna. Passeig Caterineta.

El dissabte 9 d’octubre es durà a terme la XXXVII edició de la fira del Bestiar de la Vall de Ribes. La fira es caracteritza per tenir un programa tradicional emblemàtic des de fa molts anys. A partir de les 12 h es realitzarà la recepció oficial amb les autoritats convidades i es finalitzarà l’acte amb l’entrega de premis a partir de les 13 h. Abans però els jutges del concurs realitzaran una explicació comentada de la vaca guanyadora.

L’Essència de la fira que es celebra juntament amb la Fira Pirinenca de la Vall de Ribes és per què s’apleguen unes 30 ramaderies del Ripollès i d’altres comarques veïnes per exposar i vendre el seu bestiar. En total hi haurà uns 60 corrals amb uns 150 caps de bestiar aproximadament. El motiu pel qual es promociona i es continua amb aquesta trobada ramadera és per què es tracta d’una Fira de bestiar d’aptitud càrnia de les més importants de Catalunya, tant en número de participants com amb el número de bestiar exposat, on la bruna dels Pirineus és present gairebé en el 80% de les parades de demostració i venda. També per què s’aconsegueix reunir professionals del sector ramader, tractants i tot tipus de gent que cada cop més busca productes de qualitat, fet que permet que es tracti d’un certamen anualment més conegut i visitat per gent d’arreu.

L’Objectiu de la fira és consolidar-la turísticament ja que consisteix en una activitat tradicional del sector ramader. Per aconseguir-ho des de fa uns anys s’ha anat dinamitzant amb activitats complementàries. També es busca professionalitzar la mostra artesana potenciant així els productes de proximitat i ecològics per tal d’enfortir el sector primari i agroalimentari. En aquest sentit, es dona resposta el tipus d’activitats firals que es pretenen consolidar a Ribes, des de l’especialització i la diferenciació dels productes exposats en aquestes per tal de poder oferir fires temàtiques per públics diversos i familiars.