Fira formatgera

La XIV edició de la Fira Formatgera arriba com cada any per Setmana Santa, concretament el diumenge de Pasqua. L’objectiu d’aquesta activitat firal és oferir formatges artesans de cada especialitat i una selecta varietat tant de vaca, cabra i ovella; siguin tendres, curats amb llet crua i amb llet pasteuritzada; com també pastissos de formatge i mató, etc.

Així doncs, la fira des de fa temps que es dirigeix a diferents públics. En ella s’hi pot trobar una mostra artesana acompanyada d’altres activitats complementàries. Enguany hi hauran més de 30 parades de les quals més de la meitat seran exclusivament de formatges. Una mostra que edició rere edició va incrementant les seves parades especialitzades en el producte que es promociona a la fira.

A les 12h es farà un tast comentat a la plaça del mercat amb formatges presents a la fira sota el marc d’una sessió formativa i popular d’una hora a càrrec de Mariona Rota. Aquesta degustació consistirà en una activitat dins d’una carpa preparada per l’ocasió on es tastaran uns 10 formatges diferents amb fruites, melmelades, mel i diferents tipus de pans, acompanyat de vi i aigua. El tiquet es podrà adquirir per 5€ a l’oficina de turisme o a les parades de la fira.

Com les darreres edicions es farà una activitat infantil a les 17h a la plaça mitjançant el grup d’animació Dparranda que mitjançant el seu espectacle “queviures” adaptaran la temàtica de la fira amb jocs, danses i cançons. Aquest any tothom es podrà fer fotos en el photocall vinculat amb els formatges.

El divendres sant, 3 d’abril, el sector comercial de Ribes de Freser farà la primera fira “Fora Estocs” de 10 a 14h a la plaça del mercat. Una campanya que consistirà en treure els estocs de la temporada d’hivern i/o de promocions concretes segons els productes oferts en aquesta fira.