Inauguració monument Joan Triadú

Ribes de Freser, vila natal de Joan Triadú, retrà homenatge avui a les 21h. a l’escriptor, pedagog i activista cultural amb la inauguració d’un monument que representa un llibre de 2 metres d’alçada i fet de ferro, que conté frases claus a la vida de Triadú com “Llegir com viure”.

L’obra ubicada al passeig de la Margarideta (al costat del monument de Donants de Sang), és una proposta de l’escultor de Pardines, Pep Hubach, i és el reconeixement de Ribes de Freser a Joan Triadú com a símbol de la resistència cultural nacionalista i a la seva trajectòria marcada per la lluita perseverant en defensa de la identitat catalana en un context polític i social difícil.

Joan Triadú, nascut a Ribes de Freser el 30 de juliol de 1921, va ser un personatge clau en l’àmbit cultural català i va desenvolupar un model pedagògic de referència, apostant per les humanitats i el coneixement. Fruit de la seva activitat docent, l’Institut de la població porta el seu nom.

La inauguració, que forma part dels actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, comptarà amb la presència de l’alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat;  de l’autor de l’obra, Pep Hubach; del president de la Fundació Flos i Calcat i fill de l’homenatjat, Joaquim Triadú; de la filla de Joan Triadú, secretària adjunta a la Direcció General de la ICCIC, Teresa Triadú; així com familiars i personalitats del món educatiu i literari local.