Llegir com viure, nova exposició a Ribes

Dissabte 11 d’octubre es va inaugurar l’exposició Llegir com viure de manera permanent a la vila natal del pedagog i activista cultural, Joan Triadú, en un espai que porta el seu nom a la Biblioteca Terra Baixa. La Fundació Flos i Calcat, en compliment de la voluntat de la família Triadú, ha cedit tot el material de l’exposició a l’Ajuntament de Ribes de Freser.

L’exposició, organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Flos i Calcat, aporta molta informació sobre la vida de Joan Triadú i presenta fragments de les seves obres, objectes personals, una selecció de cartes d’intel·lectuals com Carles Riba, Mercè Rodoreda, Baltasar
Porcel, etc., així com un audiovisual en què ell mateix explica la seva trajectòria vital i professional. La mostra és un reconeixement a una trajectòria marcada per la seva lluita perseverant en defensa de la identitat catalana en un context polític i social difícil.

Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú. 1921-2010 es va inaugurar per primer cop al Palau Robert de Barcelona el 17 de gener de 2013 i s’ha pogut visitar també a la Biblioteca Joan Triadú de Vic, a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, al Museu de Granollers i al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

L’horari de visita serà de dilluns a divendres de 17h a 20h i els dimecres el matí de 10h a 14h.