Arbres monumentals

Boix grèvol (Ventolà)

Boix Grèvol VentolàÉs situat entre el veïnat i l’església de Sant Cristòfol, i té més d’una dotzena de branques ben gruixudes amb fullatge d’un verd fosc, que és part destacada del paisatge.
Es troba camí de l’església, sobre la carretera d’accés al poble. En tractar-se d’una espècie protegida, les dimensions que ha assolit aquest exemplar l’han portat a ésser catalogat com “arbre monumental” per part del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.
El grèvol es present en molt boscos del Ripollès com arbust o en forma d’arbust. Estem davant una arbre típic de la vegetació atlàntica europea i també de la muntanya mitjana mediterrània, sempre en ambients ombrívols, i en boscos de fagedes, pi roig i rouredes, i creix en altituds d’entre 1.000 o 2.000 metres d’altitud.
El boix grèvol és un arbre que pot arribar a assolir una alçada considerable, uns 20 metres, malgrat que la seva presentació més habitual, és en forma d’arbust. I té una característica que el fa un arbre molt consistent, la seva fusta és molt resistent i difícilment es podreix.

Alzina surera (Ventolà)

Quercus suber Ventolà

Alzina Quercus Súber

Arbre singular i centenari proper al nucli de Ventolà corresponent a una Alzina surera. Té unes característiques excepcionals com la de créixer de forma isolada i amb dos troncs principals gruixuts.  Probablement la única alzina surera de tot Catalunya que creix a uns 1.200 metres d’alçada. El Ple municipal del passat 23 de febrer es va aprovar l’acord de la declaració d’arbre d’interès local l’Alzina surera que es troba el Km 3 de la carretera GV-5218 (coordenades N42.18.56 –E02.07.39 // Lat.42.318080 – Long 2.114664) per tal de protegir-lo d’una manera especial.

 

Roure de Can Perramon (Bruguera)

Roure Can PerramonRoure Quercus Humilis

Arbre monumental situat a Can Perramon, Bruguera.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tornar a llocs d’interès