Fira del Bestiar

El dissabte 11 d’octubre a partir de les nou del matí al Psg. Margarideta, amb el típic esmorzar de vedella es comença  la XXX edició de la fira del Bestiar de la Vall de Ribes. L’esmorzar és popular i obert a tothom i la venda de tiquets serà a la mateixa font de la Caterineta el mateix dissabte el matí.

Com l’edició passada es mantindrà una sèrie d’activitats complementàries al certamen.  Després de la recepció oficial i abans de l’entrega de premis allà a la una del migdia, els jutges del concurs faran una explicació comentada de la vaca guanyadora.

La Fira del Bestiar es celebra juntament amb la Fira de la vaca bruna dels Pirineus que arriba la XVIII edició, on s’hi  apleguen ramaderies del Ripollès i altres comarques veïnes, per exposar i vendre el seu bestiar. El motiu pel qual es promociona i es continua amb aquesta trobada ramadera és per què es tracta d’una Fira de bestiar d’actitud càrnia, de les més important de Catalunya, tant en número de participants com amb el número de bestiar exposat on la bruna dels Pirineus és present gairebé en el 80% de les parades de demostració i venda. També per què  s’aconsegueix reunir professionals del sector ramader, tractants i tot tipus de gent, que cada cop més, busca productes de qualitat, fet que permet que es tracti d’un certamen anualment més conegut i visitat per gent d’arreu. Ja fa unes edicions que aquesta fira s’acompanya d’una petita mostra artesana i d’alguna activitat de dinamització per tal de fer-la una mica més atractiva i turística per tots aquells visitants de la zona durant el cap de setmana.