Fira Formatgera

Imprimir

La XIII edició de la Fira Formatgera arriba com cada any per Setmana Santa, concretament el diumenge de Pasqua. L’objectiu d’aquesta activitat firal

és oferir formatges artesans de cada especialitat i una selecta varietat tant de vaca, cabra i ovella; siguin tendres, curats amb llet crua i amb llet pasteuritzada; com també pastissos de formatge i mató, etc.

Així doncs, la fira des de fa temps que es dirigeix a diferents públics. En ella s’hi pot trobar una mostra artesana acompanyada d’altres activitats complementàries. Enguany hi hauran més de 30 parades de les quals més de la meitat seran exclusivament de formatges. Una mostra que edició r

Allà al migdia es farà un tast comentat amb formatges presents a la fira sota el marc d’una sessió formativa i popular d’una hora i seguidament es realitzarà una presentació de la Cervesa Minera i el formatge Abadessa acompanyada de tastets. Com les darreres edicions es faran dues activitats infantils, un taller demostratiu de mató per nens i el concurs de munyir cabres.ere edició va incrementant les seves parades especialitzades en el producte que es promociona a la fira.

Alguns restaurants adherits als Fogons de la Vall de Ribes oferiran “menús temàtics” o plats amb formatges per dinamitzar la fira també amb la gastronomia.

En cas de mal temps les activitats es realitzaran al teatre municipal.