Treball de camp amb taula rodona

Demà divendres un grup d’estudiants de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, concretament de l’ensenyament de Geografia vindran a la Vall de Ribes per l’assignatura de tercer de curs “Treball de Camp”.

Aquest any s’ha escollit la Vall de Ribes com a àmbit d’estudi perquè és un territori de muntanya que ofereix moltes possibilitats. Els estudiants han de redactar un treball a escollir entre temes diversos: medi físic, riscos naturals, espais naturals, població, fluxos migratoris, el paper de la dona a la muntanya, economia en general, el turisme i les seves modalitats, indústria i artesania, infraestructures, qualitat de vida, etc.

El grup format per 40 estudiants i tres professors tenen tot un programa a seguir. El matí s’arribaran fins a Dòrria conjunt històric patrimonial i per veure les seves pintures per veure les pintures del S. XII, seguidament es dirigiran a Fornells de muntanya per visitar un establiment de turisme rural i acabaran anant el camp d’aprenentatge de Planoles. Al migdia aprofitaran per dinar en un dels indrets emblemàtics de Ribes de Freser, a l’esplanada de l’ermita de St. Antoni. I per concloure, a la tarda es conduirà una taula rodona amb diferents agents socials del territori per tal de tractar diferents temes rellevants en el desenvolupament econòmic de la Vall. La taula que es farà al Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès (Ribes de Freser), de 17h a 19h hi participaran l’alcalde de Ribes de Freser el Sr. Marc Prat; la presidenta del col•lectiu d’artesans de la Vall de Ribes, la Sra. Ester Camps; la presidenta de l’associació de turisme rural de la Vall de Ribes, la Sra. Isabel Corcoy i l’historiador Miquel Sitjar.