Informació de servei: Repassem la gestió de la Covid-19 a Ribes de Freser

Des que es va decretar l’estat d’alarma a causa de la propagació de la Covid-19, l’Ajuntament de Ribes de Freser ha estat treballant per poder mantenir informada a la població i atendre les necessitats dels veïns, comerços i empreses del territori. Després d’unes setmanes de confinament, fem un recull de diverses informacions d’interès pels veïns i veïnes del municipi:

  1. Un grup de voluntaris i voluntàries ha estat confeccionant mascaretes casolanes, que s’han repartit entre la població. Per demanar mascaretes truqueu a l’Ajuntament (972 72 71 84) de dilluns a diumenge de 8 a 15h. Us les portarem a casa tan aviat com sigui possible. Fora d’aquest horari, contacteu amb nosaltres al 639 38 22 98.
  2. La Farmàcia Joaquim Ramis distribueix les mascaretes de CatSalut des del passat dilluns, 20 d’abril. La primera unitat d’aquestes mascaretes, que són quirúrgiques, és gratuïta i es recullen amb la targeta sanitària.

  3. Si vius sol, ets dependent o tens dificultats de mobilitat i necessites que et portem menjar o medicaments, no dubtis en demanar-ho a l’Ajuntament (972 72 71 84) de dilluns a diumenge de 8 a 15h. També podeu contactar amb nosaltres fora d’aquest horari al mòbil 639 38 22 98.

  4. Per tal de contactar amb el CAP de Ribes de Freser cal que ho facis a través del servei de Whatsapp que han habilitat (664 60 11 91) o bé a través del telèfon 972 72 77 09.

  5. La Residència de la Vall de Ribes té restringit l’accés des de l’inici de la pandèmia a terceres persones per evitar la propagació del virus. Tot i així tots els residents contacten diàriament amb les seves famílies per mantenir-los al corrent de totes les novetats i l’estat de salut dels seus familiars.

  6. Els comerços que no són de primera necessitat continuen tancats des de l’inici de l’estat d’alarma. Malgrat tot, gràcies a la iniciativa impulsada per la Unió de Botiguers de Ribes, podeu contactar amb ells per telèfon i fer les vostres compres que seran entregades als punts de recollida habilitats. Recorda que els comerços que resten oberts, poden haver modificat el seu horari d’obertura.

  7. El Mercat Setmanal resta suspès fins a nou avís, així com les parades de roses i llibres en motiu de la festivitat de Sant Jordi.

  8. El Cremallera de Núria té suspesos els seus serveis de manera permanent fins a nou avís. Rodalies de Catalunya, en la seva línia R3, presta servei ferroviari de l’Hospitalet del Llobregat a Ripoll i un servei alternatiu per carretera de Ripoll a Puigcerdà amb tres expedicions per sentit. El servei d’autobús regular ha vist modificat també els seus horaris. Es recomana fer-ne ús només si és estrictament indispensable.

Recordeu, sempre que pugueu, quedeu-vos a casa! Per la vostra seguretat i per la de tots!