L’Ajuntament posa en marxa un sistema d’emissió dels Plens en directe

A partir d’ara els Plens del consistori ribatà seran retransmesos via streaming a través de la plataforma youtube. A més, totes les sessions quedaran penjades a la xarxa per a la seva visualització posterior. Les emissions començaran aquest vespre amb la sessió extraordinària convocada per a les 17.30h.

L’Ajuntament de Ribes de Freser estrenarà aquest vespre l’emissió en directe i via streaming de les sessions plenàries del consistori. En aquest sentit, a partir d’ara els veïns i veïnes del municipi podran seguir tots els Plens de l’Ajuntament en temps real i sense necessitat de sortir de casa. Les retransmissions es faran a través de Youtube, una xarxa oberta i a l’abast de tothom que no requereix de cap mena d’autenticació o inscripció per fer-ne ús.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament té la voluntat de seguir acostant l’activitat del consistori als veïns i veïnes, tot donant noves passes en el camí cap a una governança més oberta, transparent i propera a la ciutadania. A més, l’emissió en streaming de les sessions plenàries pretén contribuir a generar un major interès entre els ribatans i ribatanes en relació a un dels espais de deliberació i decisió que té el municipi, com és el Ple Municipal.

Les retransmissions començaran avui mateix, dilluns 27 d’abril, amb l’emissió en directe de la sessió extraordinària convocada per a les 17.30h. Per tal de seguir-ne el desenvolupament en temps real només cal clicar en aquest enllaç. I, en cas que algun veí o veïna no pugui seguir la sessió en streaming, podrà recuperar-la en qualsevol altre moment, ja que tots els Plens quedaran penjats a la plataforma youtube de forma indefinida.

A banda d’incorporar la retransmissió en directe, el Ple d’avui també tindrà com a novetat la no presencialitat dels regidors i regidores. Atès l’actual estat d’alarma i les mesures de confinament vigents a tot el país, l’Ajuntament ha decidit que les properes sessions es duguin a terme de forma telemàtica, evitant així desplaçaments i minimitzant els riscos de propagació de la Covid-19. Podeu consultar l’ordre del dia de la sessió aquí.