La Unió de Botiguers de Ribes de Freser impulsa una iniciativa perquè tots els comerços puguin seguir venent

Els clients podran fer les seves comandes telefònicament i recollir els productes en algun dels quatre establiments designats a tal efecte, tots ells amb autorització per mantenir obertes les seves portes malgrat el confinament. Consulteu la llista de comerços i els seus contactes aquí.

L’Estat d’Alarma decretat pel govern espanyol el passat 15 de març ha obligat a tancar diversos comerços i establiments no considerats de primera necessitat. Davant d’aquesta circumstància tan extraordinària, i per tal de no aturar la vida comercial del municipi, la Unió de Botiguers de Ribes de Freser ha impulsat una iniciativa que permetrà que els comerços puguin seguir venent els seus productes.

La idea consisteix a organitzar-se per tal que els veïns i veïnes de Ribes puguin fer les seves compres per via telefònica i recollir-les en determinats punts expressament designats a tal efecte. En aquest sentit, cada comerç ha habilitat un telèfon per rebre les comandes dels clients i els botiguers han designat quatre establiments que encara tenen autorització per obrir les seves portes com a punts de recollida de totes les comandes, que són: Can Tori, la Cansaladeria-Xarcuteria Dolors Rueda, el Forn Robiró i la Pastisseria Sant Jaume.

De moment, la iniciativa està emparada per la llei, ja que està permesa la venda per Internet, per correu i per via telefònica. De totes maneres, la Unió de Botiguers ja està estudiant altres fórmules, com podrien ser guixetes intel·ligents, que permetrien facilitar la compra i recollida de productes en el cas que el confinament s’allargui i s’imposin noves restriccions.

Les botigues de Ribes conviden a celebrar com cal el Dia del Pare

Coincidint amb aquesta iniciativa, la Unió de Botiguers ha impulsat una campanya singular en la que fa una crida, a través de les xarxes socials, perquè els veïns i veïnes de Ribes continuïn celebrant el Dia del Pare. Així doncs, i tot aprofitant aquest sistema de comandes per telèfon, els comerciants ribatans conviden els veïns i veïnes a adquirir productes amb motiu d’aquesta jornada tan especial, encara que no es tracti de béns de primera necessitat.

Per a l’alcaldessa de Ribes, Mònica Santjaume, “és una sort poder comptar amb una Unió de Botiguers tan activa i imaginativa en moments complicats per al país i el municipi”. Conscient de  les dificultats que estan passant les botigues ribatanes, l’alcaldessa fa una crida “a tenir en compte el comerç local abans de comprar productes per internet, ja que són les botigues petites i de poble les que sortiran més perjudicades per les mesures de confinament”.