L’Ajuntament de Ribes exigeix que no s’utilitzi l’emergència sanitària per minvar encara més el servei de l’R3 entre Ripoll i Puigcerdà

El consistori reclama que es reactivi el servei de tren entre Ripoll i Puigcerdà tan bon punt s’avanci en les fases de desescalada, recordant que aquest és l’únic tram de tot el país que ha vist completament aturada la seva activitat habitual des de l’inici del confinament.

En els darrers dies, l’alcaldessa Mònica Sanjaume ha iniciat les reunions amb Ferrocarrils de la Generalitat per abordar les condicions de reobertura de cremallera i l’estació de Vall de Núria un cop la situació sanitària millori.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Ribes de Freser va aprovar el passat dijous, 7 de maig, un acord que reclama a Renfe i Adif la reactivació de les freqüències de tren entre Puigcerdà i Ripoll, corresponents a la línia R3, un cop avancin les fases de la desescalada. Des de l’Ajuntament es lamenta que s’utilitzi l’emergència sanitària en detriment del servei de tren a la Vall de Ribes, pel qual ja fa temps que es reclamen millores des dels ajuntaments i la societat civil dels municipis afectats.

I és que, tal com recorda l’Ajuntament, el tram ferroviari Ripoll-Puigcerdà és l’únic de tot Catalunya que ha vist totalment interromput el pas de trens des de l’inici del confinament, tot i tractar-se, justament, d’un servei essencial que pot ser molt necessari en moments puntuals. Mònica Sanjaume, alcaldessa de Ribes, manifesta, en aquest sentit, que “puc entendre que es redueixin les freqüències, i és important que es cridi a la reducció de la mobilitat, però el tren és indispensable per determinades persones, fins i tot per causes sanitàries o personals”. L’alcaldessa té clar que l’R3 “ha de ser una prioritat” i ha reiterat que l’Ajuntament de Ribes “seguirà reclamant la millora dels serveis i donant suport, en col·laboració amb la resta d’ajuntaments afectats, a la plataforma Perquè no ens fotin al tren”.

L’acord aprovat el passat dijous per l’Ajuntament de Ribes se suma a altres accions recents d’aquest consistori reclamant millores en el servei de tren. En aquest sentit, el passat mes de febrer l’alcaldessa es va reunir amb el cap de les línies R3 i R11, Emilio González, per tal d’expressar-li la disconformitat de l’Ajuntament amb la gestió realitzada per Adif. La reunió va estar motivada per l’anunci de la companyia de la voluntat de substituir els actuals treballadors de l’estació per màquines de venda de bitllets, fet que també va provocar diverses concentracions organitzades per la plataforma Perquè no ens fotin al tren.

L’Ajuntament i FGC treballen en la reobertura del cremallera i l’estació de la Vall de Núria

D’altra banda, l’alcaldessa de Ribes ha mantingut al llarg dels darrers dies diverses reunions amb Ferrocarrils de la Generalitat per tal d’abordar les condicions de reobertura del cremallera i l’estació de la Vall de Núria un cop millori la situació sanitària. Aquestes reunions també han servit per continuar establint mecanismes de cooperació turística entre la Vall de Ribes i la Vall de Núria, fet que constata la bona sintonia entre l’Ajuntament i Ferrocarrils de la Generalitat per tal de treballar conjuntament en l’impuls del territori.