Ribes de Freser impulsa taules sectorials per consensuar el camí cap a la nova normalitat i les mesures del pla de reactivació econòmica de l’Ajuntament

Sota el títol “Ribes, cap a una nova normalitat”, l’Ajuntament impulsa un cicle de trobades amb els agents econòmics del municipi a través de videoconferències per consensuar plegats les mesures a adoptar pel consistori arran de la crisi sanitària i econòmica generada per la Covid-19. Aquestes trobades serviran per coordinar conjuntament el pla de desconfinament i les mesures d’impuls turístic i comercial per aquest estiu.

El passat dilluns 4 de maig, l’alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Sanjaume, va fer fins a cinc trobades amb agents econòmics per començar a treballar amb el paquet de mesures a adoptar per fer avançar Ribes cap a la nova normalitat. Aquestes trobades, estructurades en taules sectorials, van tenir una gran participació del sector econòmic i es van dividir en dues parts: l’anàlisi de les mesures a adoptar en cada fase de la desescalada al municipi i el paquet de mesures i propostes de l’Ajuntament per promoure i incentivar l’economia local.

A les 11 del matí, l’alcaldessa es va reunir amb titulars d’establiments turístics per conèixer de primera mà les seves necessitats; a les 5 de la tarda va trobar-se amb les perruqueries i altres empreses dedicades al sector serveis i a un quart de vuit del vespre va realitzar una videoconferència amb els comerciants de la vila.

A partir d’avui dimarts, estan previstes noves reunions amb els titulars de bars i restaurants, i al llarg de la setmana també es concretaran reunions amb autònoms, oficis i artesans. Per tal de seguir coneixent les necessitats i problemàtiques dels agents econòmics del municipi, i posar-se a la seva disposició per allò que puguin necessitar, Sanjaume també es reunirà amb el Director General d’Aigües de Ribes, el Director General de MàxPlastic i el de la Vall de Núria. Per l’Ajuntament, el manteniment dels llocs de treball constitueix una clara prioritat en tot aquest període, així com el suport als agents econòmics.

L’objectiu és que les taules sectorials es reuneixin periòdicament per informar de les mesures més adequades a adoptar, dins de les possibilitats econòmiques de la corporació, així com treballar conjuntament en el pla de desconfinament i en la promoció turística i comercial per aquest proper estiu.

L’alcaldessa ha destacat que “és important estar en aquests moments al costat de tots els sectors econòmics per aconseguir avançar cap a aquesta normalitat que tots desitgem”. Així, “les taules sectorials per videoconferència són un bon instrument per copsar les necessitats de tots els col·lectius i treballar plegats en establir prioritats”, ha afegit.

En un termini màxim de 15 dies, l’Ajuntament té previst fer públic el paquet de mesures a adoptar dins del pla de reactivació econòmica, que s’està treballant amb els principals agents econòmics.