Ribes de Freser reprèn l’activitat de diversos serveis municipals amb l’entrada en la fase 1 de la desescalada

Com a conseqüència de l’estat d’alarma, i a fi d’evitar concentracions de persones, alguns serveis municipals han estat inactius temporalment. Amb l’entrada en la fase 1 de la desescalada, l’Ajuntament reprendrà l’atenció presencial de l’OAC (amb cita prèvia), el servei de deixalleria mòbil, la recollida de trastos vells a domicili i el servei de préstec de la Biblioteca Terra Baixa.

Reobertura de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà

Amb l’entrada en la fase 1 de la desescalada, un dels primers serveis municipals a reobrir serà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. L’OAC recuperarà la seva activitat presencial a partir del proper dimecres, 20 de maig, una vegada desinfectades totes les instal·lacions. El servei funcionarà amb cita prèvia, amb horari de dilluns a divendres de 9 a 14h. Així doncs, per fer tràmits presencialment caldrà trucar prèviament a l’Ajuntament i sol·licitar hora, a fi d’evitar que coincideixi més d’una persona en les instal·lacions. A més, caldrà portar mascareta (el personal en facilitarà a tots aquells que no en portin) i el personal de l’OAC restarà sempre darrere la mampara protectora de metacrilat. L’Ajuntament posarà a disposició dels veïns gel hidroalcohòlic perquè en facin ús abans i després de personar-se a les oficines de l’Ajuntament. En cap cas es podrà fer ús dels lavabos de l’Ajuntament.

Tot i la recuperació del servei presencial, des de l’Ajuntament es recomana als veïns i veïnes que, preferentment i sempre que sigui possible, continuïn fent els tràmits de forma telemàtica.

Recuperació del servei de deixalleria mòbil

La deixalleria mòbil recuperarà la seva activitat el proper 23 de maig, però ho farà amb un canvi de dia per tal de facilitar-ne l’accés als veïns i veïnes. En aquest sentit, a partir d’ara la deixalleria visitarà Ribes els dissabtes de 10 a 14 hores. S’ha considerat que el dissabte al matí és una bona franja horària per a la reintroducció d’aquest servei, ja que es tracta d’un moment de la setmana en què normalment no es treballa i, per tant, més gent podrà fer-ne ús. La deixalleria mòbil estarà ubicada a l’inici del pàrquing del carrer Massana, on hi haurà espai suficient per poder aparcar el cotxe. Aquest emplaçament ha estat consensuat per la Comissió de Medi Ambient, que compta amb la participació dels tres grups municipals del consistori ribatà. Pel que fa a la microdeixalleria, quedarà ubicada al costat de l’àrea de contenidors del pàrquing del carrer Massana.

La regidoria de Medi Ambient encoratja els veïns i veïnes a fer un bon ús d’aquest servei, que permetrà, novament, l’abocament  de pneumàtics; fluorescents i làmpades de vapor de mercuri; bateries; dissolvents; pintures i vernissos; piles; electrodomèstics; olis minerals usats; fustes; restes de poda; runa i restes d’obres menors; metalls i tèxtils d’ús domiciliari i no de procedència industrial.

Recollida de trastos vells a domicili

L’entrada a la fase 1 també permetrà restablir de nou el servei de recollida de trastos vells a domicili, tant al centre de Ribes com als nuclis agregats. La recollida es portarà a terme cada dimecres i per fer per ús del servei caldrà trucar prèviament a l’Ajuntament (972727184) com a molt tard els dimarts abans de les 15h. Caldrà indicar el nom, l’adreça i la tipologia de voluminosos i trastos vells a recollir. El veí o veïna que vulgui deixar trastos vells haurà de baixar-los al carrer dimarts al vespre. A la recollida de voluminosos s’admeten els residus següents: mobles, electrodomèstics, ferralla i electrònica.

Represa del servei de préstec a la Biblioteca Terra Baixa

A partir del dimecres 20 de maig, el servei de la Biblioteca es reprendrà amb diverses mesures de prevenció i protecció. L’horari serà de dilluns a divendres, de 16 a 20h, i els usuaris hauran d’entrar a les instal·lacions individualment i degudament protegits amb mascareta. Tal com està previst fer l’OAC, el personal de la Biblioteca facilitarà una mascareta a tothom que no en porti. A més, l’Ajuntament posarà a disposició dels veïns gel hidroalcohòlic perquè en facin ús abans i després d’accedir a l’edifici. En cap cas es podrà fer ús dels lavabos de la Biblioteca.

El retorn dels llibres s’haurà d’efectuar necessàriament a través de la bústia exterior de retorn. Cal tenir present que en la fase 1 només es reactiva el servei de préstec bibliotecari i que, per tant, en cap cas es podrà llegir, ni consultar llibres, diaris o revistes a dins de l’edifici.